מחוז פוליה בדרום מזרח איטליה הוא ממלכת הדורום: חיטה מיוחדת ועשירה מאוד בערכים תזונתיים. בשל המרקם הקשה שלה היא מתאימה במיוחד להכנת פיצה ופסטה, ובעיר אלטמורה שבפוליה מכנים אותה ״הזהב הצהוב״.
סדנה זו מוקדשת לחיטת הדורום – ממנה נפיק תוצרים שאי אפשר להכין משום קמח אחר.
מהם שלבי הסדנה?
- בחלק הראשון של הסדנה נלמד כל מה שצריך לדעת על עולם הפיצה: נכיר את סוגי הקמחים, העגבניות והגבינות שיש בשוק ונבין כיצד להשתמש שימוש נכון במיקסר ביתי (אין צורך בציוד מקצועי).
- בחלק השני נדגים את כל שלבי הכנת הפיצה: מבחירת הקמח ועד האפייה.
- החלק השלישי והאחרון מוקדש לעבודה מעשית: כל משתתף לומד כיצד לפתוח כדור בצק, ליצור ממנו פיצה מושלמת ולהגישה לטאבון הלוהט ממש כמו בפיצרייה.
מה בתפריט?
- בצק פיצה בסגנון בארי בשילוב שלושה סוגי קמחים
- בצק פוקאצ׳ה 100% קמח דורום סמולינה
- בצק פיצה אלה־פאלה 85% מים