נאפולי האהובה! יש המוכנים להישבע שהיא מולדת הפיצה הראשונה – ושכל השאר חקיינים. את האמת ככל הנראה לא נדע, אבל אין שום צל של ספק שנאפולי היא ממלכת הפיצה הבלתי מעורערת ולנצח תישאר. לפיצה נאפוליטנית חוקים משלה, וכיאה למסורת האיטלקית הם נשמרים עד היום בחרדת קודש של ממש. בסדנה נכיר לעומק את עולם הפיצות ונלמד את הסודות הקטנים שיהפכו אתכם לפיציולו אמיתיים.
מהם שלבי הסדנה?
הסדנה מחולקת לשלושה חלקים:
- בחלק הראשון של הסדנה נלמד כל מה שצריך לדעת על עולם הפיצה: נכיר את סוגי הקמחים, העגבניות והגבינות שיש בשוק ונבין כיצד להשתמש שימוש נכון במיקסר ביתי (אין צורך בציוד מקצועי) .
- בחלק השני נדגים את כל שלבי הכנת הפיצה: מבחירת הקמח ועד האפייה.
- החלק השלישי והאחרון מוקדש לעבודה מעשית: כל משתתף לומד כיצד לפתוח כדור בצק, ליצור ממנו פיצה מושלמת ולהגישה לטאבון הלוהט ממש כמו בפיצרייה.
מה בתפריט?
- פיצה כתומה: קרם בטטה, מוצרלה, לאבנה, תרד, דבש וצ׳יפס בצל.
- פיצה אדומה: רוטב עגבניות, מוצרלה, בזיליקום ופרמזן.
- פיצה סגולה: קרם סלק, מוצרלה, גבינה מלוחה, בצל ירוק, קרם בלסמי.
- פיצה ירוקה: רוטב פסטו בזיליקום, מוצרלה, עגבניות שרי, צנוברים ופרמזן.
- פיצה ביאנקה: מוצרלה, פטריות, פטרוזיליה, ושמן כמהין.